Sunday, February 19, 2012

8 Tanda Dia Ikhlas Dengan Kamu


1. BERSAHAJA
Dia tidak akan berpura-pura menjadi orang lain atau berlakon baik semata-mata mahu menambat hati kamu. Sebaliknya si dia akan kelihatan tenang dan bersahaja setiap kali berdepan dengan kamu.

2. GEMBIRA BERSAMA
Tiada paksaan atau lakonan di wajahnya. Ekspresi gembira jelas terpancar di wajahnya ketika kalian bertemu atau menghabiskan masa bersama.

3. TERIMA SEADANYA
Dia menerima kelebihan dan kelemahan diri kamu seadanya. Dia tidak memaksa kamu menjadi orang lain bagi memenuhi ciri-ciri pasangan idamannya.

4. JUJUR
Baik dari segi percakapan mahupun perlakuan, dia ikhlas dan berterus-terang dengan kamu. Kaki penipu biasanya bijak mengatur ayat manis tapi orang yang jujur akan menggunakan bahasa yang biasa.

5. HORMAT
Di awal perkenalan sehingga kamu bersama sebagai kekasih, si dia tidak sesekali mengambil kesempatan atau mengasari kamu dengan perbuatan atau percakapannya.

6. BERTEMU DENGAN KELUARGA
Jika dia memang ikhlas, dia tidak akan keberatan untuk berkenalan dengan keluarga kamu dan dia juga akan membawa kamu bertemu dengan keluarganya.

7. TIDAK MENYEMBUNYIKAN KAWAN
Orang yang ikhlas mencintai kamu akan bersikap terbuka dan tidak akan menyembunyikan kawan-kawannya daripada kamu.

8. MENGAMBIL BERAT
Walau sesibuk manapun, dia akan menghubungi kamu untuk bertanyakan khabar. Kesungguhannya mengambil berat ini membuktikan yang dia amat menghargai kamu sebagai pasangannya.

*Diambil dari majalah REMAJA 1 NOV 2011
Tengah boring ni saja la nak share apa yg aku baca kan. So i hope korang dapat something la from this post.

To AZLAN SAMSUDDIN my lovely boyfriend, congrats sebab ada semua yg kat atas tu :')

No comments:

Post a Comment